2018. sze 22.

2018.06.04: ELAC FS-248

írta: wittao
2018.06.04: ELAC FS-248

2018.06.04-én készült bejegyzésem:

 

Új vendég a házban :D (igen, tudom... nem birok lenyugodni)


Egy 248-as ELAC hangfalpárról van szó. Első blikkre teljesen kinyírták a fülemet a ribbonok, azután hozzájuk edződtem. Kellemes, és nagyon részletező középtartomány jellemzi. A mélyei a 3db kis csűrdöngölőnek köszönhetően megfogottak, de pokoli erővel mennek le jó mélyre.

1.thumb.jpg.00402985612464f85e53f5fc0a368054.jpg


Kicsit szokom őket, hallgatgatom ezzel-azzal és utána írok egy kicsit részletesebben is róluk.

A hétvégém audio szempontból meglehetősen mozgalmas volt, ugyanis:

- érkeztek ugye az ELAC-ok 

- melléjük egy pár Gryphon Guideline PSC Gold kábel is hozzám került nem sokkal később (pirosban, ami megy az állványomhoz, hehe :) ). 


- emellett meghallgattam egy elég komoly CORE Audio referenciarendszert (AudioPC, USB/SPDIF konverter/DAC/Monoblokkok + Triangle Magellan Quatour hangsugárzók + ezekhez méltó kábelezés) ... erről is írok még néhány sort majd, fenomenális élmény volt. És a közhiedelembe valamiért bekúszott dolog, hogy a Triangle-nek rosszak, kemények a magasai, ezzel kapcsolatosan csak annyit tudok elmondani (egy Antal EX-ethallgatva is), jó elektronika kell elé és rendben van. Sőt. Ez itt is bebizonyosodott.

- ezután egy kedves fórumtársunk látogatott még meg vasárnap du, és éjszakábamenően hallgattunk össze Nuprime dac/előfok-ot más dac-okkal és persze SPDIF konverterrel vagy anélkül... és ráadásnak még érkezett egy GAUSS Audio VF termék is, amiről azt kell mondanom a második számú VF termék, aminek azonnal hallható/érezhető hatása van. Nálam ez is pozitívan vizsgázott az Enreq-hez hasonlóan. Teljesen más működés, más hatás, de ez is működik (legalábbis nálam)

Egyszerűen nem tudom, hogy vagy egy "Hétvégi élménybeszámoló" vagy egy nagyon hosszú 13. élménybeszámoló fog majd következni. Majdnem minden egyes próbáról lehetne írni egy-egy egészet.

Most nemrég mindezek tetjébe megtörtem a kocsimat (a sok vagány "másik volt a köcsög" helyett én itt most bevállalom, nagyrészt az én hibám volt sajna :( ). Viszont fontos szabály, hogy néha amikor bezárul egy ajtó valahol kinyílik egy másik. Nagyon kedves barátom látva/felismerve szenvedésemet intézett nekem egy csereautót (vicc, hogy a márkaszervíz és üzlet ahonnan az Octaviamat vettük 3 éve júliustól tudott volna csereautót biztosítani... inkább nem mondtam rá semmit). A csereautó az elektro cuccokra fogékonyak számára azonnal erős nyálelválasztással párosul, egy elektromos Renault Zoe-ról van szó. Kis városi méregzsák, pár 10 km-t mentem vele még, de már imádom. ÚGy érzem simán tudnék a benzin/dízeltemetők nélkül élni és még jól is érezném magam a tudattól... Szóval ha érdekes lehet a téma, egy bejegyzést ennek is szánnék.

(viszont holnap utazik az UAZ-om Csehországba, így most ez az időszakom a nagy pozitiv és nagy negatív élményekről szól, de ... ilyen az élet :) ).

 

Köszönöm, hogy elolvastad!

wittao

Szólj hozzá

elac accuphase xiang sheng fs-248 gryphon