2018. sze 22.

2018.04.16: Bladelius Thor Mkiii + Vienna Acoustics Baby Grand teszt

írta: wittao
2018.04.16: Bladelius Thor Mkiii + Vienna Acoustics Baby Grand teszt

2018.04.16-án írt bejegyzésem:

 

8. teszt:

Mivel nagyon türelmes ember vagyok :) , ezért mára leszerveztem, hogy jöjjön át hozzám a legutóbb említett Bladelius Thor, kedves barátom volt annyira készséges (és kíváncsi ) , hogy mára összehoztuk.

Tesztrendszer:

Forrás: AudioPC (WinServer 2016 core mód, JRiver23)

Összekötő: Qed USB

DAC: XS DAC05B csöves

Összekötő: Bicon Premium Silver XLR-XLR

Erősítő: Primare i30 vs. Bladelius Thor MKiii

Hangfalkábel: Neotech Bass Control

Hangfalpár: Vienna Acoustics Baby Grand


Néhány órán át nyüstöltük a rendszert, a végére néhány következtetés:

- a Viennák a Primare-vel nagyobb barátságban vannak, mint a Bladeliussal... ez rendkívül meglepő volt mindkettőnk számára. A Bladelius lágyságot vitt a Viennák hangjába, de néha ez a dinamika rovására és finomabb részletek elkenéséhez vezetett.

- a fenti tapasztalaton erőre kapva mondom itt valami ismét nem kerek. Nézzük meg úgy a rendszert, hogy a Bladelius saját dac-ja dolgozik a kínai csövinger helyett. Mivel a belső dac dsd anyagokat nem kezel, 24 bit/192kHz volt a legnagyobb felbontású anyag, de ez teljesen rendben volt szerintem így. A hang mindenkettőnknek jobban tetszett, de még mindig nem érte el a Primare + kínai dac szintjét ... szóval a sorrend (szigorúan a mi fülünk alapján):


   1. Primare + külső csöves dac (XLR összekötés)


   2. Bladelius saját dac-jával


   3., Bladelius + külső csöves dac (XLR összekötés)


- ami egyértelmű volt, az a Bladelius brutális erőfölénye... olyan érzésem volt, ha véletlenül odatekerem 30-40 fölé a potmétert megsütöm a hangfalakat. Nagyjából 15-20-as állásban hallgattuk, ugyanehhez a hangerőhöz a Primare-nek 38-42-re volt szüksége (79-ből).


- érdemes lenne egy magasabb szinvonalat képviselő dac-kal is meghallgatni a rendszert (reméljük a TEAC NT-503 egyszer majd ideér :)  )


- barátomnak itt volt egy DELL notebookja, normál konfiguráció Win 10-zel, rajta JRiver 23 ... kicsit amíg szórakoztam az erősítőkkel, addig a forrást is átraktuk erre és direkt olyan számokat hallgattunk, amiket ma még nem. Utána visszakötöttük az audioPC-t, az imént hallgatott számok következtek ezúttal az audioPC előadásában és barátom csak ült a fotelben. "Tényleg csak a forrás más? :D " mondom igen... ledöbbent, hogy valóban ekkora különbség kijöhet. És kijött. Ő is azt mondta, hogy több változást hoz egyértelműen mint egy csokor kábel egyben. Itt a kulcsszó a változás. Ki hogyan éli ezt meg az lehet változó. Nekem nagyon pozitív, neki szintén az volt. Lehet másnak meg pont nem tetszik.


A konklúzió részemről, hogy a Primare i30 hangzásvilágához nagyon hasonló erősítőből kellene egyet vadásznom, amiben sokkal nagyobb az erőtöbblet. Hogy mit? NEm tudom... Egyáltalán kell-e? Nos még azt sem tudom... meglátjuk szembe jön-e valami :)


Közös konklúziónk az volt, hogy ha a Primare-ből jobban érződne az erő, akkor tökéletes lenne, jobb mint a Bladelius ebben az adott rendszerben, adott szobában. Lehet egy Primare elő+végfok kellene nekem? Lehet lassan elmegyek valamelyik boltba/boltokba és körbe hallgatózom, mi az a márka amit keresnem kellene.

+1: 

kicsit változott a szoba is, most az önzőségem győzött. Érkezett egy fotel lábtartóval és a 3 személyes kanapé kikerült a helyiségből. Időm nagy részét úgyis egydül töltöm itt és amikor vendégek, barátok átjönnek arra a helyzetre kell valami ideiglenes jó ülőalkalmatosságot néznem majd.

1.thumb.jpg.2b64cfbae0f63f5f11c522c53aede912.jpg

 

Szólj hozzá